Gemarineerde kip in yuzu sap

(4)

Deze gemarineerde kip in yuzu sap, knoflook en gember is het hele jaar door lekker. Deze Japanse citrus kan ook vervangen worden door limoen of citroen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Gemarineerde kip in yuzu sap

Ingrediënten


  • 4 kipfilets
  • 3 grote knoflooktenen
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • ongeveer 50 ml yuzu sap, of gebruik limoen/citroensap
  • 3 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • eventueel noedels en een oosterse salade om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • eventueel fijne rasp
  • citruspers
  • grote kom
  • grote bakpan met deksel
  • vleestang

Gemarineerde kip in yuzu sap Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gemarineerde-kip-in-yuzu-sap


Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd of rasp deze fijn. Pers het sap uit de yuzu, je kunt dit ook vervangen door limoen of citroensap of een combinatie hiervan.

Meng het sap samen met knoflook, gember, sojasaus, basterdsuiker en sesamolie. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en plaats deze in de marinade. Marineer de kip minimaal een half uur lang.

Gemarineerde kip in yuzu sap
Gemarineerde kip in yuzu sap

De gemarineerde kip in yuzu sap afmaken – 15 minuten

Haal de kip uit de marinade en verhit een grote bakpan op middelhoog vuur. Het is niet nodig extra boter of olie toe te voegen. Bak de kipfilets enkele minuten aan beide kanten, voeg dan de rest van de marinade toe.

Zet het vuur laag, plaats een deksel op de pan en laat de kip gaar worden in ongeveer 10 minuten. Draai de kipfilets regelmatig, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipfilets.

Serveer deze malse kipfilets met de saus en eventueel noedels of rijst en een heerlijke salade. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 31-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-03-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Gemarineerde kip in yuzu sap

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.