Geitenkaas salade

(19)

Deze geitenkaas salade is een salade die smaakt alsof je hem in een restaurant besteld hebt. Maar dan gewoon zelf thuis gemaakt! Met geitenkaas en gebakken spekjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-05-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch Calorieën 328 calorieën p.p.
Geitenkaas salade

Ingrediënten


  • 100 gram geitenkaas
  • 150 gram gemengde sla
  • 50 gram rucola
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 zoetzure appel
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • Extra virgin olijfolie
  • Kneepje honing
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Snijplank & koksmes
  • Kleine bakpan
  • Middelgrote kom
  • Garde
  • Kommetje
  • optioneel: sla centrifuge

Geitenkaas salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch Calorieën 328 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geitenkaas-salade


Voorbereiding – 5 minuten

Haal de geitenkaas uit de koelkast zodat deze alvast op kamertemperatuur kan komen.

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de tomaatjes in kwarten en zet opzij.

Meng 1 theelepel scherpe mosterd samen met 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 eetlepel balsamico azijn, een scheutje extra virgin olijfolie en 1 - 2 kneepjes honing. Gebruik een garde om de salade dressing tot een egaal geheel te mengen.

Breng op smaak met peper en zout, proef en bepaal of er meer honing, peper of zout in moet.

Geitenkaas salade
Geitenkaas salade

De geitenkaas salade afmaken – 10 minuten

Bak de spekjes krokant in een kleine bakpan. Snijd de geitenkaas in niet al te dikke plakken en de appel in partjes. Voeg de gemengde sla toe aan een kom samen met de rucola. Haal eventueel de steeltjes van de rucola af.

Meng de sla samen met de tomaatjes en de dressing. Verdeel de sla en tomaatjes over borden en verdeel hier de geitenkaas en appel over en eventueel extra dressing. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-05-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Geitenkaas salade: Veel gestelde vragen

Is deze salade ook lekker met warme geitenkaas?

Zeker, je kunt de geitenkaas eventjes in een pan met een goede anti-aanbaklaag opwarmen. Draai een keertje om en leg de warme geitenkaas bovenop de salade. Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitjes.

Kan ik de geitenkaas salade vooraf maken?

Je kunt deze geitenkaas salade een dag vooraf maken. Voeg dan pas op het laatst de geitenkaas en dressing toe.

Wat voor soort geitenkaas is het lekkerst?

Dat hangt volkomen af van je persoonlijke voorkeur. Voor dit recept raden wij een jonge geitenkaas aan, aangezien deze vrij licht valt en perfect op een salade past. De keuze is aan jou!

0 reacties op Geitenkaas salade

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.