Geglazuurde aubergine met miso

(2)

Voor de liefhebber van aubergines is dit een recept met een Japanse twist. Geglazuurde aubergine met miso is klaar in 30 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Geglazuurde aubergine met miso

Ingrediënten


  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels miso pasta (te koop bij de toko)
  • 2 eetlepels mirin (rijstwijn azijn)
  • 2 eetlepels sake
  • 1 eetlepel suiker
  • Lenteuitjes om mee te garneren
  • Sesamzaadjes

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Ovenschaal
  • Klein sauspannetje
  • Garde
  • Siliconen kwast
  • Oven

Geglazuurde aubergine met miso Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/geglazuurde-aubergine-met-miso


Voorbereiding – 25 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Was de aubergine onder koud stromend water en snijd deze daarna doormidden.

Gebruik een scherp mes om een kruiselings patroon te maken over het vruchtvlees van de aubergine, zonder de schil door te snijden.

Druip wat zonnebloemolie op de aubergine aan beide kanten en plaats deze met de platte kant naar beneden op de ovenschaal. Bak de aubergine in 20 minuten gaar.

Geglazuurde aubergine met miso
Geglazuurde aubergine met miso

Afmaken van de geglazuurde aubergine met miso – 5 minuten

Om het miso glazuur te maken combineer je de miso pasta, mirin, suiker en sake in een klein sauspannetje en verwarm je deze op laag vuur.

Meng het goed samen met behulp van een garde en gebruik een siliconen kwast om de gebakken aubergine te glazuren met het miso-mengsel.

Glazuur de aubergine enkel op de gesneden (platte) kant. Plaats de aubergine nu terug in de oven en bak deze nog 3 tot 4 minuten met behulp van de grill-stand.

Of tot de miso gekaramelliseerd is, garneer met gesneden lenteui en sesamzaadjes. Deze aubergine is heerlijk in combinatie met wat noedels en rijst.

Dit gerecht heet ook wel "nasu goma". Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Geglazuurde aubergine met miso

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.