Gebakken uitjes zelf maken

(30)

De potjes met gebakken uitjes kennen we allemaal wel, lekker over de bami of nasi. Gebakken uitjes zelf maken is helemaal niet moeilijk én nog lekkerder ook!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 29 calorieën p.p.
Gebakken uitjes zelf maken

Ingrediënten


  • 3 sjalotjes (of meer)
  • bloem
  • fijn zout
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline
  • kleine fijne zeef
  • pan met dikke bodem
  • groot bord met keukenpapier

Gebakken uitjes zelf maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 29 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-uitjes-zelf-maken


Gebakken uitjes maken – 15 minuten

Verhit een flinke laag olie in een pan met dikke bodem en zet een groot bord met keukenpapier klaar.

Pel de sjalotjes en snijd deze in flinterdunne (halve) ringen. Je kunt dit met een mandoline doen of met een koksmes als je dit goed kan. Het is belangrijk dat ze heel dun zijn.

Maak de uienringetjes allemaal los van elkaar en bedek deze met een laagje bloem. Verwijder overtollige bloem door deze in een fijne zeef eraf te schudden, anders zal de olie snel troebel worden.

Gebakken uitjes zelf maken
Gebakken uitjes zelf maken

Frituur de sjalotjes in delen tot deze mooi goudbruin zijn en haal ze dan direct uit de olie. Laat deze uitlekken op het keukenpapier en bestrooi deze met een beetje fijn zout.

Herhaal voor de rest van de sjalotjes. Laat ze afkoelen, extra lekker om te serveren bij de bami of nasi, in de soep of bijvoorbeeld op een hotdog.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-10-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
30 stemmen

Gebakken uitjes zelf maken: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik deze gebakken uitjes bewaren?

Je kunt de gebakken uitjes (ook wel gefrituurde uitjes genoemd) in een goed afgesloten potje tot wel een week lang bewaren.

Kan ik ook gewone uien gebruiken om gebakken uitjes te maken?

Je kunt eventueel ook gewone uien gebruiken, gebruik dan wel hele kleine uien anders zullen de (halve) ringen veel te groot worden. Als ze te groot zijn zullen ze niet mooi krokant worden.

0 reacties op Gebakken uitjes zelf maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.