Deze gebakken bloemkool is ontzettend veelzijdig. Bloemkoolroosjes met een krokant en kruidig jasje zijn heerlijk als hapje of bijgerecht.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-bloemkool
Verdeel de bloemkool in niet al te grote roosjes. Je kunt de bloemkool nu even voorkoken in water of stoom deze ongeveer 5 minuten.
Giet de bloemkool af en dep deze zo droog mogelijk met keukenpapier.
Zet een diep bord klaar met 3 losgeklopte eieren en een tweede diep bord met broodkruim dat op smaak gebracht is met 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 3 theelepels kurkuma en een halve theelepel chilipoeder.
Meng alles goed door elkaar heen.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur.
Haal de bloemkoolroosjes eerst door de losgeklopte eieren en dan door het kruidige broodkruim. Zorg dat de bloemkoolroosjes volledig zijn bedekt.
Bak de bloemkool dan mooi goudbruin in enkele minuten, bak niet teveel bloemkool tegelijk in de pan.
Haal de goudbruine bloemkoolroosjes dan uit de pan en plaats deze op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen.
Serveer direct met bijvoorbeeld chilisaus. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-02-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 13-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.