Gebakken banaan met kokos

(3)

Dit toetje is zó simpel, maar de combinatie van romige kokos en warme krokante banaan is echt hemels. Gebakken banaan met kokos is klaar binnen 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-02-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Gebakken banaan met kokos

Ingrediënten


  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel maizena
  • snuf zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 240 ml water
  • 8 kleine bananen
  • 500 gram koude dikke kokosroom (vol vet - geen magere variant)
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie om in te frituren
  • eventueel verse munt ter garnering

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • garde
  • elektrische mixer
  • frituurpan of pan met dikke bodem
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Gebakken banaan met kokos Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/gebakken-banaan-met-kokos


Voorbereiding -- 10 minuten

*Notitie: Zorg dat de kokosroom goed koud is en schudt het pak niet, zo blijft het dikkere deel bovenop en kun je enkel dit gebruiken. Het kokoswater onderin kun je gebruiken voor een ander recept, zoals bijv. deze curry

Maak eerst een glad beslag van de bloem, bakpoeder, maizena, zout en water. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden Celsius, als je geen thermometer hebt kun je dit ook controleren met een stukje keukenpapier. Als er bubbels ontstaan in het vet, is het heet genoeg. 

Pel en snijd de kleine bananen in de lengte doormidden. 

Gebakken banaan met kokos
Gebakken banaan met kokos

Gebakken banaan met kokos afmaken -- 10 minuten

Klop het dikke gedeelte van de kokosroom luchtig en breng op smaak met poedersuiker. Als het te stevig is, kun je een beetje van het kokoswater toevoegen om het gladder te maken. Zet het dan in de koelkast. 

Haal de gehalveerde bananen door het beslag, zorg dat het volledig bedekt is en frituur enkele minuten. Tot de bananen mooi goudbruin zijn, bak er niet teveel tegelijk want dan zullen ze aan elkaar gaan plakken. 

Herhaal dit tot alle bananen gebakken zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Opgeklopte kokos room
Opgeklopte kokos room

Serveer de gebakken bananen met de kokos room, leg de hete bananen niet op de room want dan zal deze vloeibaar worden. Garneer eventueel met een takje munt, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-02-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Gebakken banaan met kokos

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.