Een garnalen curry met ananas staat in een handomdraai op tafel, ideaal voor een doordeweekse dag. Heerlijk met kokosmelk, limoen en veel groenten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/garnalen-curry-met-ananas
Als je ongepelde garnalen hebt gekocht pel je deze eerst en vergeet ook niet het darmkanaal eruit te halen. Dit gaat het makkelijkste met een klein mesje.
Pel de ui en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Verwijder de schil en harde kern van de ananas en snijd deze in stukjes, niet te groot.
Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd deze in halve plakjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze door de helft.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes, niet al te groot.
Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan en fruit hierin de ui. Bak de garnalen enkele minuten mee en voeg dan ook de broccoli, courgette, sperziebonen en zoete aardappel toe.
Bak het geheel ongeveer 5 minuten en voeg dan de curry pasta toe samen met de limoenblaadjes. Bak de curry pasta nog een minuutje en schenk er dan de kokosmelk bij samen met het bouillonblokje.
Breng de curry aan de kook en voeg zodra deze kookt de stukjes ananas toe. Zet het vuur laag en laat de groenten gaar worden in ongeveer 15 minuten. Verwijder de limoenblaadjes.
Serveer de garnalen curry met rijst, partjes limoen en verse (Thaise) basilicum. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 15-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-08-2023
Welke garnalen voor een garnalen curry?
Het makkelijkste kun je gepelde garnalen gebruiken. Maar in principe kun je elke soort garnalen gebruiken die je wilt en deze zelf pellen. Het formaat maakt hierin niet zoveel uit, maar gebruik geen kleine Hollandse garnaaltjes.
Welke curry pasta voor een garnalen curry?
Je kunt verschillende soorten curry pasta gebruiken, van een merk naar keuze of maak de pasta zelf. Je kunt bijvoorbeeld ook een gele of rode curry pasta gebruiken. De groene currypasta past echter het beste bij de garnalen en ananas.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.