Flapjacks

(7)

Deze Engelse Flapjacks zijn een heerlijk en makkelijk koekje met havermout en boter. Extra lekker met gedroogd fruit.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-07-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 471 calorieën p.p.
Flapjacks

Ingrediënten


  • 150 gram roomboter
  • 30 gram rietsuiker
  • 60 ml golden syrup of agave siroop
  • 225 gram havermout
  • snuf zout
  • optioneel: handvol gedroogde abrikozen of cranberries

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenschaal 20 x 30 cm
  • kleine sauspan
  • grote kom
  • siliconen spatel

Flapjacks Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt Calorieën 471 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/flapjacks


Voorbereiding – 10 minuten

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verwarm de roomboter samen met rietsuiker, golden syrup en een snuf zout tot het goed is gemengd.

Flapjacks
Flapjacks

Flapjacks afmaken – 40 minuten

Plaats de havermout in een grote kom. Als je stukjes gedroogd fruit gebruikt, kun je deze het beste eerst fijner snijden. 

Roer de stukjes fruit dan ook door de havermout samen met het botermengsel.

Verdeel het havermout mengsel dan over de ovenschaal en zorg dat deze overal gelijk is en de bovenkant recht is.

Bak de flapjacks in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Een echte flapjack is niet volledig krokant, maar als je dit wel wilt kun je deze nog iets langer bakken.

Verdeel de flapjacks direct na het bakken in vierkantjes, je hoeft deze niet volledig door te snijden want je kunt deze na het afkoelen verder in stukken breken. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-03-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-07-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Flapjacks: Veel gestelde vragen

Wat is golden syrup?

Golden syrup is een rietsuiker siroop.

Als je geen golden syrup hebt, kun je eventueel ook agavesiroop of glucosesiroop gebruiken. Je kunt eventueel ook honing gebruiken, maar dit zal de smaak wel ontzettend veranderen.

Welke havermout voor flapjacks?

Gebruik het liefste grovere havermout (jumbo rolled oats) of beter nog een mix van grovere en fijnere havermout (quick-cook oats).

3 reacties op Flapjacks

Sandra plaatste op 07-07-2023 om 20:09:48
Teleurgesteld dat ze helemaal uit elkaar vallen. Ik heb agave siroop gebruikt en misschien wat te veel cranberries? Maar er is na 25 minuten bakken dus totaal geen samenhang. Jammer.
Ohmydish plaatste op 09-07-2023 om 19:33:57

Hi Sandra, wat jammer om te horen! Dit is naar recept van een Britse vriend, dus precies zoals Engelse flapjacks horen te zijn. Ik denk zelf dat het inderdaad misschien aan de hoeveelheid cranberries kan liggen, maar ik zal het even met hem overleggen om je een nog beter antwoord te kunnen geven. Veel liefs, Véronique

Ohmydish plaatste op 09-07-2023 om 20:35:37

Ik heb het even met hem overlegd, hij denkt dat het kan zijn dat je de flapjacks nog niet lang genoeg hebt gebakken, waardoor ze nog niet genoeg aan elkaar blijven plakken. Of juist te lang gebakken waardoor ze te krokant zijn en daardoor uit elkaar vallen. Baktijden verschillen namelijk altijd per oven, maar ook qua dikte van het mengsel kan het verschillen. Hopelijk heb je iets aan zijn antwoord! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.