Eiercurry met kokos

(7)

Een vegetarische eiercurry met kokos, tomaten en veel kruiden staat binnen 40 minuten op tafel. Een heerlijke curry zonder kokosmelk, een keer totaal niet anders dan je zou verwachten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Eiercurry met kokos

Ingrediënten


  • 6 eieren
  • 2 rode uien
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 knoflooktenen
  • halve theelepel venkelzaad
  • ¼e theelepel kurkuma
  • halve theelepel chili poeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • anderhalve theelepel garam masala
  • 2 tomaten
  • 250 ml water
  • 30 gram verse kokosrasp
  • zout naar smaak
  • zonnebloem- of andere neutrale olie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • kleine blender
  • diepe bakpan
  • houten lepel
  • kleine pan

Eiercurry met kokos Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/eiercurry-met-kokos


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode uien en snijd deze in dunne halve ringen. Schil de gember wortel en pel de knoflooktenen. Maak een gladde puree van de knoflook en gember in een kleine blender. Je kunt hier eventueel een scheutje olie aan toevoegen zodat de puree gladder zal worden.

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten grof. 

Eiercurry met kokos
Eiercurry met kokos

De eiercurry met kokos afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olie in een diepe bakpan. Fruit de rode ui ongeveer 5 minuten en bak de knoflook-gember pasta nog kort mee.

Voeg de kurkuma, chili, zwarte peper, korianderzaad, garam masala en venkelzaad toe en bak nog kort mee. Voeg de stukken tomaat toe samen met 30 gram geraspte verse kokos.

Schenk er 250 ml water bij en laat de saus zachtjes pruttelen op laag vuur voor ongeveer 15 minuten.

Kook ondertussen de eieren ongeveer 5 minuten lang in kokend water. Laat de eieren schrikken, pel en halveer de eieren vervolgens.

De saus is goed als het meeste vocht is verdampt en de ui volledig zacht is. Breng de saus op smaak met zout en plaats de eieren in de saus. Verwarm de eieren en serveer bijvoorbeeld met kokosrijst, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

Eiercurry met kokos: Veel gestelde vragen

Kan ik ook droge kokosrasp gebruiken?

Je kunt eventueel droge kokosrasp gebruiken, maar de curry zal een betere textuur en smaak krijgen met verse kokos.

Kan ik verse kurkuma gebruiken voor eiercurry?

Je kunt in plaats van gemalen kurkuma ook 1 verse kurkuma gebruiken.

0 reacties op Eiercurry met kokos

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.