Dragonsalade met sperziebonen

(3)

Deze dragonsalade met sperziebonen is heerlijk met een aantal sneetjes geroosterd bruin brood. Klaar in 20 minuten, recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-05-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Dragonsalade met sperziebonen

Ingrediënten


  • Halve krop ijsbergsla
  • 2 rijpe tomaten
  • 150 gram sperziebonen
  • Handvol verse dragon
  • 1 rode ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Middelgrote pan
  • Keukenmesje
  • Kleine kom
  • Garde
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Dunschiller

Dragonsalade met sperziebonen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dragonsalade-met-sperziebonen


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en voeg er een snufje zout aan toe. Breng het water dan aan de kook. Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en snijd doormidden.

Voeg de sperziebonen toe aan het kokend water, en kook deze in een aantal minuten beetgaar. Haal uit de pan en spoel deze direct af onder koud, stromend water om te voorkomen dat de sperziebonen doorgaren.

Pel de rode ui en snijd doormidden, snijd dan de rode ui in halve ringen. Was de rijpe tomaten en snijd in parten. Snijd een halve krop ijsbergsla in stukken.

Haal de dragonblaadjes van de stengels af en meng goed door de salade. Maak nu een simpele vinaigrette voor over de salade. Meng Dijon mosterd en witte wijnazijn in een kleine kom.

Voeg langzaam de olijfolie toe en gebruik de garde om alles goed door te mengen. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. 

Dragonsalade met sperziebonen
Dragonsalade met sperziebonen

De dragonsalade met sperziebonen afmaken -- 5 minuten

Verdeel de sla met dragon, tomatenpartjes, halve rode uiringen en sperziebonen over 2 borden. Giet de vinaigrette over de salade heen.

Gebruik een dunschiller om de Parmezaanse kaas te schaven. Geniet van deze simpele, maar heerlijke salade. Wij hebben er een aantal sneetjes geroosterd bruin brood bij gegeten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-05-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Dragonsalade met sperziebonen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.