Cordon bleu met parel couscous

(3)

Fusie gerecht met invloeden uit Zwitserland en het midden-oosten. Leer hoe je een cordon bleu met parel couscous maakt in 2 uur tijd. Recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-04-2023

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Cordon bleu met parel couscous

Ingrediënten


  • 3 wortelen
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 3-4 zongedroogde tomaten
  • 2 paprika's
  • 1/2 rode peper
  • 1 rode ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1+ liter kippenbouillon
  • 2 lenteuien
  • 350 gram parel couscous
  • 3 verse eieren
  • paneermeel of panko (Japans broodkruim)
  • 8 plakken ham
  • 8 plakken jonge kaas
  • Boter om te bakken
  • Falafel om mee te garneren (optioneel)
  • Dijon mosterd (staat niet op de ingredienten foto)
  • Bloem (staat niet op de ingredienten foto)

Kookgerei nodig


  • Koksmes en snijplank
  • 3 diepe borden
  • Vleeshamer met een platte kant
  • Huishoudfolie
  • Oven
  • Garde
  • Siliconen borstel
  • Rasp
  • Grote pan

Cordon bleu met parel couscous Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/cordon-bleu-met-parel-couscous


Voorbereiding – 1 uur 45 minuten

Maak de kipfilets schoon en snijd deze doormidden. Pak een helft van een kipfilet en maak deze een beetje nat met een klein beetje koud water.

Pak deze vervolgens in met huishoudfolie en maak het vlees heel plat met behulp van een vleeshamer.

Het vlees moet plat genoeg zijn om deze op te kunnen rollen, ongeveer een millimeter of 2-3 dik. Zodra het vlees plat genoeg is, laat je deze ingepakt en plaats deze dan op een groot bord in de koelkast.

Herhaal de bovenstaande stap voor de rest van de kipfilets. Wees er zeker van om steeds de platte kipfilet in de koelkast te bewaren om bederf te voorkomen.

Klop de eieren los in 1 van de diepe borden en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg bloem toe aan 1 van de diepe borden en doe hetzelfde met het paneermeel of panko.

Haal de platgeslagen kipfilets uit de koelkast. Smeer een heel dun laagje Dijon mosterd over de kipfilet met behulp van de siliconen borstel.

Maak de folie aan de bovenkant los en plaats een plak ham op de kipfilet, plaats dan een plak jonge kaas op de ham. De ham en kaas mogen niet uitsteken, snijd deze kleiner waar nodig.

Vouw de korte kant naar binnen toe en rol de kipfilet naar je toe. Gebruik het huishoudfolie dat onder de kipfilet zit om de cordon bleu in te pakken.

Herhaal dit voor de resterende kipfilets. Plaats een cordon bleu in de bloem, rol deze daarna door het opgeklopte ei en als laatste door het paneermeel. Herhaal voor de resterende cordon bleu's.

Kooktijd – 30 minuten

Breng een liter kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Afhankelijk van hoeveel couscous je gebruikt kan de hoeveelheid kippenbouillon meer of minder zijn.

Kook de parel couscous aan de hand van de instructies op de verpakking. Rasp de wortelen terwijl de parel couscous aan het koken zijn en zet deze aan de kant.

Snijd de lenteuien, de rode ui, een halve rode peper en 3 teentjes knoflook fijn. Snijd een 3 of 4-tal zongedroogde tomaten grof. 

Cordon bleu met parel couscous
Cordon bleu met parel couscous

Voeg de lente-ui, rode peper, knoflook, zongedroogde tomaten en bevroren erwtjes toe aan de parel couscous wanneer deze gaar is.

Voeg een eetlepel ras el hanout toe en roer goed door elkaar. Plaats de deksel terug op de pan om het gerecht warm te houden terwijl je de cordon bleu's bakt.

Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak de cordon bleu's aan alle kanten goudbruin.

Grill in de tussentijd op een pitje de 2 rode paprika's. Hiervoor heb je geen pan nodig, je kunt de paprika's gewoon op een gaspit plaatsen op middelhoog.

Garneer het gerecht met verse falafel, eet smakelijk !

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 2 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-04-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Cordon bleu met parel couscous

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.