Confit de canard

(9)

Confit de canard is een specialiteit uit Zuidwest Frankrijk, deze gekonfijte eendenbout is klaar binnen 2,5 uur en wordt bereid in de oven.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Confit de canard

Ingrediënten


  • 4 eendenbouten
  • 1 kg eendenvet
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote braadpan (oven-bestendig)
  • oven
  • vleestang
  • grote ovenschaal

Confit de canard Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 2 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/confit-de-canard


Voorbereiding – 2 uur en 15 minuten

Haal de eendenbouten uit de koelkast en laat ze eerst minimaal een kwartier op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Bestrooi de bouten ruim met peper en zout en plaats ze tegen elkaar aan in een braadpan met dikke bodem. Plaats het eendenvet samen met laurierblaadjes en gepelde knoflooktenen in de braadpan.

Zorg dat de bouten volledig bedekt zijn met het vet. Zet de braadpan met deksel ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven en draai de bouten na een uur een keer. 

Confit de canard (gekonfijte eendenbout)
Confit de canard (gekonfijte eendenbout)

De confit de canard afmaken – 15 minuten

Na 2 uur zijn de eendenbouten zo gaar dat ze van het bot afvallen, dus haal ze voorzichtig uit het vet. Leg de eendenbouten in een ovenschaal met het vel naar boven.

Verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden Celsius. Zorg dat er een klein beetje extra eendenvet op de bouten zit en bak ze mooi krokant in de oven in ongeveer 10 - 15 minuten. 

Serveer de confit de canard met bijvoorbeeld aardappels en gegrilde groene asperges. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 2 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 06-12-2022


Waardeer dit recept!
9 stemmen

Confit de canard: Veel gestelde vragen

Welk soort vet kan ik gebruiken om te konfijten?

Je kunt gekonfijte eendenbouten, ofwel confit de canard, maken in eendenvet maar je kunt eventueel ook ganzenvet gebruiken.

Waar kan ik eenden- of ganzenvet kopen?

Eenden- of ganzenvet (grasse de canard/grasse d'oie) is te koop bij de poelier en groothandel, maar ook bij sommige supermarkten. 

Kan ik gekonfijte eend ook in de slowcooker maken?

Deze gekonfijte eendenbouten kunnen in de slowcooker gemaakt worden, plaats deze dan op de hoogste stand voor ongeveer 5 - 6 uur. Verplaats ze dan naar een oven op 180 graden Celsius, want zonder krokant vel zal de confit de canard minder lekker zijn.

0 reacties op Confit de canard

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.