Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

(18)

Deze Franse gesuikerde soesjes heten in Frankrijk chouquettes en ze zijn makkelijk en snel klaar. Een simpel soezenbeslag met grove suiker en zonder vulling

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-04-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes
Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

Ingrediënten


  • 100 gram boter
  • 250 ml water
  • snuf zout
  • 50 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 5 eieren
  • grove suiker (parel kandij)

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • grote kom
  • oven
  • ovenplaat bekleed met bakpapier
  • spuitzak zonder spuitmond

Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chouquettes-franse-gesuikerde-soesjes


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm water, boter, 50 gram suiker en een snuf zout in een middelgrote pan. Voeg dan alle bloem in 1 keer toe en meng goed met een houten lepel. Laat het enkele minuten garen op middelhoog vuur, blijf roeren om aanbranden te voorkomen.

Het is belangrijk dat het soezenbeslag gaar is, anders zullen de soesjes plat blijven tijdens het bakken. Verplaats het beslag naar een grote kom en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als het volledig is opgenomen in het beslag.

Het beslag behoort dik, glad en glimmend te zijn. Laat het beslag even afkoelen voor je deze in een spuitzak doet. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Chouquettes – Franse gesuikerde soesjes
Chouquettes – Franse gesuikerde soesjes

Chouquettes afmaken – 15 minuten

Spuit het soezenbeslag op de met bakpapier bekleedde ovenplaat, houdt er rekening mee dat ze zullen verdubbelen. Maak je vinger nat om de soesjes glad te strijken en bestrooi deze dan met grove suiker.

Bak de soesjes gaar in ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn. De exacte baktijd is afhankelijk van je oven en de grootte van de soesjes. Open de ovendeur niet te vroeg en snel, dan zullen de soesjes inzakken.

Wacht hier dus even mee en open de ovendeur dan voorzichtig. Deze gesuikerde soesjes worden klassiek niet gevuld met room, maar dit kun je wel doen als je dat graag wilt. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-04-2020, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-07-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Chouquettes - Franse gesuikerde soesjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.