Dit klassieke Franse toetje is makkelijk te maken. Een chocolade flan is een beetje vergelijkbaar met crème brûlée, maar dan zonder de krokante suikerlaag.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolade-flan
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet de kleine schaaltjes in een grote ovenschaal. Verwarm de melk in een middelgrote pan.
Breek de chocolade reep in stukjes en roer deze bij de warme melk, laat deze enkele minuten zachtjes koken en roer tot een glad mengsel.
Meng de eieren met 2 zakjes vanille suiker, een snuf zout en 75 gram suiker. Roer dan geleidelijk de warme chocolade-melk bij de eieren en verdeel het mengsel over de 8 schaaltjes.
Vul de ovenschaal met een laag water om bain-marie te creëren. Bak de chocolade flan gaar in de oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Laat de chocolade flans volledig afkoelen, geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-03-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 07-05-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.