Caponata is een beetje vergelijkbaar met de bekende ratatouille. Het is een klassiek Siciliaans recept uit Italië, heerlijk op brood maar kan ook als bijgerecht.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-08-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/caponata
Was de aubergines en snijd deze in blokjes. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze dan ook in blokjes. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de olijven door de helft en snijd de selderij fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de aubergine enkele minuten. Voeg dan ook de blokjes paprika en fijngesneden selderij toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg dan ook de fijngesneden ui en knoflook toe en na enkele minuten ook de tomaat toe. Schenk de witte wijn azijn en het water erbij samen met de suiker, olijven en kappertjes.
Laat het ongeveer een half uur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer warm of koud op brood of als bijgerecht.
Je kunt de caponata ook inmaken om er langer van te kunnen genieten. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-08-2018, dit recept is voor 8 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.