Stevige trek? Dit broodje gerookte zalm en komkommer roomkaas is geïnspireerd door 1 van onze lunches in Bordeaux stad in Frankrijk.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-07-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-gerookte-zalm-en-komkommer-roomkaas
Was en snijd de twee wortelen julienne, dat wil zeggen in lange dunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Was de krulsla en droog deze met behulp van een sladroger of schone keukendoek. Doe de krulsla in een grote kom en giet olijfolie over de sla. Vermeng de olijfolie met de sla.
Snijd de blaadjes van 4-6 takjes verse dille zo fijn mogelijk met behulp van een koksmes en snijplank. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de rijpe tomaat in partjes.
Rasp 1/4e komkommer door de middelgrote opening van je rasp in een kleine kom. Meng dan 2 eetlepels crème fraîche, sap van een halve citroen en peper & zout door elkaar.
Proef, en voeg eventueel meer crème fraîche toe.
Verdeel de sla, radijsjes, wortelen en tomaten partjes over een groot bord. Snijd de broodjes naar keuze open met een broodmes en besmeer de binnenkanten met de klassieke Philadelphia roomkaas.
Gebruik de bolle kant van een grote lepel om de roomkaas uit te smeren. Verdeel nu de dunne plakjes rode ui over de 2 helften en leg er dan de zalm bovenop.
Verdeel nu het crème fraîche en komkommer mengsel over de zalm. Plaats het brood bovenop de krulsla en voeg peper en zout toe naar smaak. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-07-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.