Broccoli quiche

(14)

Een makkelijke broccoli quiche is een heerlijke doordeweekse maaltijd. Met een simpele bodem van bladerdeeg en een vulling van o.a. knoflook, ham en paprika.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-08-2023

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Broccoli quiche

Ingrediënten


  • 1 rol bladerdeeg
  • 750 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode paprika
  • halve theelepel nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak
  • 3 eieren
  • 300 ml room
  • 100 gram hamblokjes
  • handvol geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • oven
  • taartvorm
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • houten lepel
  • vork

Broccoli quiche Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broccoli-quiche


Voorbereiding – 15 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verdeel de broccoli in roosjes, niet al te groot maar ook niet te klein. 

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes. 

Broccoli quiche
Broccoli quiche

Broccoli quiche afmaken – 1 uur

Verhit een scheutje olie in een kleine bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de paprika toe, bak nog 2 minuten mee en breng op smaak met peper en zout.

Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Verdeel de broccoli roosjes over het bladerdeeg en verdeel hier dan de hamblokjes en het paprika mengsel over.

Meng 3 eieren samen met 300 ml room, een halve theelepel nootmuskaat en peper en zout. Schenk dit over de quiche en maak af met een handvol geraspte kaas.

Bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 3 kwartier. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-08-2023


Waardeer dit recept!
14 stemmen

Broccoli quiche: Veel gestelde vragen

Kan ik diepvries broccoli gebruiken voor broccoli quiche?

Ja, je kunt zowel verse als diepvries broccoli gebruiken om een quiche mee te maken.

Moet ik de broccoli eerst voorkoken?

Nee, het is niet nodig om de broccoli eerst voor te koken. De broccoli gaart namelijk genoeg in de oven.

0 reacties op Broccoli quiche

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.