Dit recept voor een ouderwetse bonne femme schotel zit boordevol groenten en aardappel, een smaakvolle maaltijd of serveer de bonne femme garnituur als bijgerecht.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bonne-femme-schotel
Vul een middelgrote pan met water en een snuf zout en breng aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
Kook de aardappelblokjes beetgaar in het kokende water. Haal de beetgare aardappelblokjes met een schuimspaan uit het water en zet opzij.
Schil de wortelen en snijd deze in dunne (halve) plakjes. Maak de champignons schoon met een champignonborstel of keukenpapier en snijd deze in kwarten.
Pel de ui en snijd deze fijn. Hak de peterselie fijn en zet opzij.
Bak de spekjes enkele minuten in een braadpan of andere pan met dikke bodem. Voeg een klont boter toe en voeg als eerste de champignons toe.
Als de champignons een beetje bruin beginnen te worden voeg je eerst de wortel toe en na enkele minuten pas de fijngesneden ui. Voeg eventueel extra boter toe.
Bak het geheel kort op middelhoog vuur en zet het vuur dan laag. Laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel op de pan, roer regelmatig.
Voeg de aardappelblokjes en erwtjes pas toe als de wortel beetgaar is.
Breng de bonne femme op smaak met peper en zout en serveer met verse peterselie. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-06-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-01-2024
Wat is à la bonne femme?
Bonne femme is een klassieke benaming voor een groentegarnituur. Volgens de Larousse Gastronomique is het een verzamelnaam voor eenvoudige en landelijke gerechten die zachtjes sudderen.
Wat eet je bij bonne femme garnituur?
Klassiek wordt er gebraden kip bij een bonne femme garnituur gegeten (poulet bonne femme), maar je kunt er verschillende andere soorten vlees bij serveren zoals kalfsvlees of karbonades.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.