Bonenschotel met tomaat en ui

(11)

Deze bonenschotel met tomaat en ui kun je maken met verschillende soorten bonen. Lekker met een kruidige worst en stokbrood.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-09-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Bonenschotel met tomaat en ui

Ingrediënten


  • 400 gram bonen
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • paar takjes verse tijm
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 1 blik tomaten (400 gram)
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • worstjes naar keuze om erbij te serveren
  • stokbrood om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • optioneel: grote kom, middelgrote pan en vergiet
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Bonenschotel met tomaat en ui Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bonenschotel-met-tomaat-en-ui


ik gebruikte pronkbonen / Spaanse bonen uit de moestuin, maar je kunt bonen naar keuze gebruiken. Let op: als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen in water

Voorbereiding -- 10 minuten

Als je gedroogde bonen gebruikt dien je deze vooraf te wellen. Als je verse bonen gebruikt, dien je deze vooraf gaar te koken in kokend water. De exacte kooktijd is afhankelijk van de soort boon die je gebruikt. 

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de knoflooktenen fijn en de ui in fijne halve ringen. Voor een snellere versie kun je de uien ook fijn(er) snijden. 

Bonenschotel met tomaat en ui
Bonenschotel met tomaat en ui

Bonenschotel met tomaat en ui afmaken -- 20 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de ui enkele minuten. Voeg de fijngesneden knoflook toe samen met de takjes tijm en bak nog enkele minuten langer. 

Voeg de bonen pas toe als de uien al vrij zacht geworden zijn. Bak de tomatenpuree en gerookte paprikapoeder nog even mee en schenk er dan de tomatenblokjes bij. Gaar het geheel nog enkele minuten, tot de ui en bonen mooi zacht zijn. 

Als de uien nog niet zacht genoeg zijn, maar de saus al is ingedikt kun je eventueel een scheut water toevoegen om de ui verder te garen. 

Verwijder dan de takjes tijm, breng op smaak met peper en zout en serveer met een (Spaanse) worst en brood. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-09-2022


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Bonenschotel met tomaat en ui

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.