Een heerlijke bloemkoolschotel met gehakt en een smeuïge laag aardappelpuree. Een ideale doordeweekse maaltijd tijdens koudere dagen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolschotel-met-gehakt
Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook.
Schil de aardappels en snijd deze in stukken, kook deze in een middelgrote pan tot deze gaar zijn. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en kook deze in de grote pan met kokend water tot de bloemkool beetgaar is.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze enkele minuten.
Bak de tomatenpuree nog even mee om deze te ontzuren en breng op smaak met ketjap, peper en zout. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal.
Giet de bloemkoolroosjes af zodra deze beetgaar zijn en verdeel deze over het gehakt.
Giet de aardappelen af en maak er puree van, dit kun je met een aardappelstamper of druk ze door een fijne zeef voor een gladde puree. Voeg een klont boter en een scheut melk toe tot de aardappelpuree smeuïg is.
Breng de puree op smaak met peper, zout en een eetlepel kerrie. Verdeel de aardappelpuree over de bloemkool en maak af met een handvol geraspte kaas.
Bak de bloemkoolschotel mooi goudbruin in ongeveer een half uur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-08-2023
Welke ketjap kan ik het beste gebruiken?
Je kunt voor deze bloemkoolschotel ketjap manis of ketjap medja gebruiken, alle zoete soorten ketjap kun je voor dit recept gebruiken.
Hoe wordt aardappelpuree geel van kleur?
Voor deze ovenschotel heb ik kerrie gebruikt, dit geeft direct een heerlijke smaak. Je kunt eventueel ook kurkuma gebruiken.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.