Bladerdeeg sterren

(2)

Bladerdeeg sterren zijn leuk als makkelijk hapje, maar ze zijn ook lekker voor bij de soep of salade. 2 soorten hartige bladerdeeg sterretjes die je kerstdiner nog feestelijker maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-01-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks
Bladerdeeg sterren

Ingrediënten


  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • kleine handvol maanzaadjes
  • kleine handvol geroosterde sesamzaadjes
  • kleine handvol geraspte grana padano

Ingrediënten truffel bladerdeeg sterren

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 eetlepels truffeltapenade
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • kleine handvol geraspte grana padano

Kookgerei nodig


  • kaasrasp
  • kleine kom
  • siliconen kwast
  • lepel
  • snijplank & klein mesje
  • kleine stervormige uitsteekvorm
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bladerdeeg sterren Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeeg-sterren


Bladerdeeg sterren maken – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

Besmeer een plak bladerdeeg met een dun laagje eidooier. Strooi hier een kleine handvol maanzaadjes en sesamzaadjes over. Maak af met een kleine handvol geraspte grana padano.

Gebruik een kleine stervormige uitsteekvorm en verplaats de sterren naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bladerdeeg sterren
Bladerdeeg sterren

Truffel bladerdeeg sterren maken – 30 minuten

Verdeel 3 eetlepels truffeltapenade over een plak bladerdeeg. Snijd 3 zongedroogde tomaatjes heel fijn en verdeel dit over de truffeltapenade. Maak af met een kleine handvol geraspte grana padano.

Gebruik een kleine stervormige uitsteekvorm en verplaats de sterren naar een bakplaat bekleed met bakpapier.

Het overgebleven bladerdeeg kun je ook afbakken, dit hoef je niet weg te gooien. Bak de bladerdeeg sterren mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-12-2022, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-01-2023


Waardeer dit recept!
2 stemmen

Bladerdeeg sterren: Veel gestelde vragen

Welke kaas is het lekkerste voor bladerdeeg sterren?

Je kunt behalve grana padano of Parmezaanse kaas ook belegen of oude kaas gebruiken.

Welke truffeltapenade voor bladerdeeg sterren?

Je kunt alle soorten truffeltapenade gebruiken, wij gebruikten de truffel tapenade van de Albert Heijn waar ook paddenstoelen aan zijn toegevoegd.

0 reacties op Bladerdeeg sterren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.