Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker

(15)

Erg mals pronkstuk tijdens je volgende diner! Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker is super makkelijk, de slowcooker doet het werk voor je!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-09-2023

Kooktijd 3 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 1 beenham (ongeveer 700 gram)
  • 2 citroenen
  • 5 pruimen
  • 1/2 Spaanse peper
  • ongeveer 3 eetlepels honing
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slowcooker / crockpot
  • optioneel: kleine sauspan

Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beenham-met-pruimen-en-citroen-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 10 minuten

Was de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper in stukjes.

Pers het sap uit 1 citroen en meng met de gesneden peper en ongeveer 3 eetlepels honing. Snijd de 2e citroen in schijfjes. Breng aan alle zijden van de beenham ruim peper en zout aan.

Plaats de ham in de slowcooker en schenk het citroen en honing mengsel erbij. Verdeel de pruimenkwarten en citroenschijfjes rond en op de ham. 

Ham in een slowcooker
Ham in een slowcooker

Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker afmaken – 3 uur

Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 3 uur. Controleer of de ham een kerntemperatuur heeft van 53 graden, omdat de ham het lekkerste is als deze nog rosé is.

Haal de beenham uit de slowcooker en dek af met aluminiumfolie om ongeveer 10 minuten te laten rusten.

Je kunt ervoor kiezen om het vocht te gebruiken zoals het is, of bindt het met bijvoorbeeld maizena tot een dikkere saus. 

Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker
Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker

Snijd de beenham in plakken en serveer met bijvoorbeeld geroosterde aardappels en sperziebonen, of een andere groenten naar keuze. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-09-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

0 reacties op Beenham met pruimen en citroen uit de slowcooker

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.