Beef teriyaki

(50)

Deze beef teriyaki is makkelijk om te maken. Teriyaki saus is hartig en een tikkeltje zoet, biefstuk teriyaki is een heerlijke Japanse klassieker.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-01-2021, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 464 calorieën p.p.
Beef teriyaki

Ingrediënten


  • 3 biefstukken (of bavette)
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels mirin
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels zoute sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½e citroen
  • sesamzaadjes

Kookgerei nodig


  • snijplank & scherp mes
  • fijne rasp
  • kleine sauspan
  • keukenpapier
  • grote bakpan of grill pan
  • vleestang

Beef teriyaki Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 3 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 464 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/beef-teriyaki


Voorbereiding – 5 minuten

Haal de biefstukken vooraf uit de koelkast. Pel de knoflooktenen en rasp of snijd deze fijn. Schil de gember wortel en rasp deze fijn. 

Beef teriyaki
Beef teriyaki

Beef teriyaki afmaken – 20 minuten

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en verwarm een bakpan of grill pan op hoog vuur. 

Besprenkel de biefstukken met een beetje olijfolie en bak deze enkele minuten per kant. Biefstuk is het lekkerste als deze nog rosé is, maar je kunt deze naar smaak langer bakken.

Laat de biefstuk na het bakken nog enkele minuten rusten, houd deze warm in aluminiumfolie. 

Verwarm de knoflook, gember, mirin, honing, sojasaus, bruine basterdsuiker en sap van een halve citroen in de pan waar de biefstuk in gebakken is. Laat het mengsel indikken tot een siroopachtige saus.

Snijd de biefstuk vervolgens in plakken, serveer met de teriyaki saus en maak af met sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-01-2021, dit recept is voor 3 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
50 stemmen

Beef teriyaki: Veel gestelde vragen

Wat is het beste soort vlees voor beef teriyaki?

Je kunt veel verschillende soorten vlees gebruiken voor een beef teriyaki. De lekkerste stukken vlees zijn biefstuk, zijsteak of bavette, aangezien deze mals en mager zijn.

Wat is het verschil tussen teriyaki saus en teriyaki marinade?

Het grootste verschil zit het hem in de manier van marineren. Een teriyaki marinade is perfect om kip, rundvlees en vis langzaam te marineren. De smaken trekken over een langere periode in het vlees. Een teriyaki saus is om ergens overheen te gieten voor een snel resultaat.

Wat eet je bij beef teriyaki?

Noedels, gebakken rijst, maar ook opgebakken aardappeltjes zijn er heerlijk bij. Samen met gewokte groenten of een knapperige salade voor een complete maaltijd.

0 reacties op Beef teriyaki

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.