Reacties op Basisrecept taartbodem

Dit basisrecept voor een taartbodem is ideaal, want het is makkelijk en goedkoop. Je kunt het daarna vullen met allerlei lekkers zoals je favoriete fruit.

Michelle Zwanziger plaatste op 12-08-2019 om 16:30:00
Gravatar van Michelle Zwanziger Hay! Hoe groot is de vorm op de foto? Groetjes Michelle
Ohmydish plaatste op 12-08-2019 om 17:02:37
Gravatar van Ohmydish Hi Michelle, de vorm die ik gebruikt is een standaard taartvorm van 26 cm. Met randjes afsnijden is er nog deeg over dus een iets grotere vorm kan ook. Groetjes
Floor plaatste op 22-02-2023 om 16:53:15
Gravatar van Floor Hoe lang en op welke temperatuur moet je deze taart bakken? ik zie het nergens staan.
Ohmydish plaatste op 22-02-2023 om 18:48:53
Gravatar van Ohmydish

Hi Floor, dit is een basis recept enkel voor het maken van het deeg en hoe lang je deze erna gaat bakken is geheel afhankelijk wat je met deze taartbodem gaat maken. Je kunt deze bijvoorbeeld vullen met o.a. fruit en een mengsel met ei en room, zoals in het voorbeeld met mirabellen (via de klikbare link ‘fruit’ in het recept). Deze taart bak je een half uur lang op 180 graden.

Je kunt deze taartbodem ook gebruiken om bijvoorbeeld te vullen met slagroom, een mousse of andere ingrediënten die niet de oven in hoeven. Dan kun je de taartbodem blindbakken op 180 graden. Leg hiervoor een stuk bakpapier op de taartbodem en vul deze met blindbakbonen. De taartbodem is dan mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de oven. Na het afkoelen verwijder je de blindbakbonen en kun je de taartbodem gaan vullen. 

Je kunt het deeg ook gebruiken om tartelettes te maken, deze kleine taartjes hebben minder tijd nodig om mooi goudbruin te worden. (bijvoorbeeld: https://ohmydish.nl/recept/kokos-mango-tartelettes)

Fijne avond, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.