Basis hartige taart deeg (quiche)

(3)

Een basis hartige taart deeg, oftewel de bodem is makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder dan kant-en-klaar. Heerlijk met bloem, roomboter en water.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Quiche recepten
Basis hartige taart deeg (quiche)

Ingrediënten


  • 280 gram bloem + extra
  • theelepel zout
  • 140 gram koude roomboter + extra boter om in te vetten
  • 4 eetlepels ijskoud water
  • optioneel: snufje suiker

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • huishoudfolie
  • taartvorm (26 cm)
  • oven
  • deegroller
  • vork
  • bakpapier
  • blindbakbonen

Basis hartige taart deeg (quiche) Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Quiche recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/basis-hartige-taart-deeg-quiche


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat de roomboter zo koud mogelijk is en snijd de boter in kleine blokjes. 

Meng bloem en zout en voeg de boter blokjes beetje bij beetje toe terwijl je mengt. Het deeg zal er dan kruimelig uitzien. 

Voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe, tot het een deegbal wordt. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius and vet de taartvorm in met boter. 

Basis hartige taart deeg (quiche) uitrollen
Basis hartige taart deeg (quiche) uitrollen

Basis hartige taart deeg afmaken – 25 minuten

Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot het in de taartvorm past. 

Verplaats het deeg naar de taartvorm, dit kun je gemakkelijk doen met een deegroller. Druk dit goed aan en verwijder overtollig deeg dat over de rand hangt. Prik gaatjes in de bodem met een vork en leg er een stuk bakpapier op. 

Vul dit met blindbakbonen en bak de taartbodem dan ongeveer 15 minuten in de oven, of tot deze al licht begint te kleuren. 

Basis hartige taart deeg (quiche)
Basis hartige taart deeg (quiche)

Verwijder de blindbakbonen en bakpapier. Je kunt deze hartige taartbodem dan vullen met jouw favoriete ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld met rode bieten of prei, of één van onze andere quiches.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-01-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Basis hartige taart deeg (quiche)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.