Basis groentesoep

(13)

Een basis groentesoep om volop mee te variëren. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er natuurlijk gehaktballetjes aan toevoegen voor de liefhebber.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-01-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch
Basis groentesoep

Ingrediënten


  • 1/2e knolselderij
  • 2 flinke handenvol selderijblad
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 2 winterpenen
  • 3 laurierblaadjes
  • ongeveer 10 peperkorrels
  • stukje foelie
  • scheutje olijfolie
  • 2,5 liter water
  • zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • 2 grote pannen
  • vergiet of grote fijne zeef
  • snijplank & koksmes

Basis groentesoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/basis-groentesoep


Voorbereiding – 1 uur

Eerst gaan we een zeer smaakvol water maken, als je dit niet wilt kun je ook eventueel groentebouillonblokjes gebruiken, dan kun je deze stap overslaan.

Snijd de helft van een prei, 1 ui met schil, een kwart knolselderij en 1 wortel met schil in grove stukken. De schil zal het water extra kleur en smaak geven.

Plaats de groenten in het vergiet en was ze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de grof gesneden groenten ongeveer 5 minuten aan.

Vul de pan dan met water en voeg de foelie, peperkorrels, laurierblaadjes en de helft van het selderijblad toe. Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook, laat het dan ongeveer 3 kwartier zachtjes koken.

Schil en was ondertussen de overgebleven knolselderij, wortel en prei. Snijd de knol en wortel dan in blokjes en de prei in fijne ringetjes. Pel de 2e ui en snijd deze fijn.

Hak het resterende selderijblad grof.

Basis groentesoep
Basis groentesoep

De basis groentesoep afmaken – 15 minuten

Zeef de soep in de andere pan en gooi de groenten weg zodat je enkel het smaakvolle water overhoudt.

Voeg de blokjes knolselderij en wortel, fijn gesneden prei en ui toe en breng nogmaals aan de kook. Kook dit zachtjes voor ongeveer 10 minuten, zodat de groenten niet te zacht zijn geworden.

Voeg als laatste het selderijblad toe en breng op smaak met zout. Dit is een vegetarische versie, maar je kunt er ook kleine gehaktballetjes aan toevoegen. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt overige restjes groenten in de basis groentensoep doen om je koelkast leeg te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-01-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Basis groentesoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.