Barfi - Indiase zoetigheid

(6)

Er zijn verschillende manieren om barfi te maken. Deze barfi is gemaakt zonder melk, waardoor deze lactosevrij is en extra lekker is door de pure kokos smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Barfi - Indiase zoetigheid

Ingrediënten


  • 250 gram verse kokos
  • 150 gram suiker
  • ¼e theelepel kardemom
  • 120 ml water
  • 1 eetlepel cashewnoten
  • 1 eetlepel pistache noten

Kookgerei nodig


  • vierkante bakvorm
  • huishoudfolie
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel
  • rasp

Barfi - Indiase zoetigheid Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/barfi-indiase-zoetigheid


Voorbereiding – 20 minuten

Bekleed een vierkante bakvorm met huishoudfolie.

Hak de pistache en cashewnoten grof en bak deze mooi goudbruin in een bakpan. Haal deze uit de pan en verhit 120 ml water samen met 150 gram suiker in de bakpan.

Verwarm tot het meeste water is verdampt en de suiker een mooie siroop is geworden.

Barfi - Indiase zoetigheid
Barfi - Indiase zoetigheid

De barfi (Indiase zoetigheid) afmaken – 20 minuten + wachttijd

Rasp ondertussen 250 gram verse kokos.

Roer de verse kokos door de siroop samen met ¼e theelepel gemalen kardemom. Laat het kokosmengsel verder indikken tot het niet meer uit elkaar valt.

Roer de pistache en cashew door het mengsel en druk dit in een vierkante bakvorm bekleed met huishoudfolie.

Zet de bakvorm het liefst de hele nacht in de koelkast en laat de barfi stevig worden. Snijd de barfi in vierkantjes, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-08-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

Barfi - Indiase zoetigheid: Veel gestelde vragen

Kan ik ook andere kokos gebruiken?

Je kunt behalve zelf verse kokos raspen ook gedroogde geraspte kokos gebruiken, de smaak en textuur zullen hierdoor wel veranderen.

Hoort er melk in barfi?

In de meeste varianten van barfi (burfi) wordt gebruik gemaakt van melk, melkpoeder en/of gecondenseerde melk. Deze versie is met suikersiroop voor een lactosevrije en makkelijke barfi.

0 reacties op Barfi - Indiase zoetigheid

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.