Deze barbecue kabeljauw met walnotenpesto is perfect voor de aankomende lente. Een snelle en heerlijke vis, klaar binnen 20 minuten mét zelfgemaakte pesto
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/barbecue-kabeljauw-met-walnotenpesto
Als je kabeljauw uit de diepvries gebruikt, dien je deze eerst te ontdooien. Als je een kolen barbecue gebruikt, kun je deze alvast aanmaken.
Maak dan de pesto met een blender, dit kan ook een klein model zijn. Meng het sap van een halve limoen met de blaadjes basilicum, walnoten, een flinke scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Pureer dit en zorg dat het smeuïg is door eventueel meer olijfolie toe te voegen.
Besprenkel beide kanten van de kabeljauw met olijfolie en grill beide kanten ongeveer 3 minuten.
Draai voorzichtig om met een visschep om te voorkomen dat de vis uit elkaar zal vallen. Verdeel de pesto over de gegrilde kabeljauw en serveer direct. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-03-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.