Aubergine tempura

(2)

Deze heerlijke krokante aubergine tempura is makkelijk om te maken. Klaar in 20 minuten, recept voor twee personen. Simpel en lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Aubergine tempura

Ingrediënten


  • 1 aubergine
  • 3 eetlepels tempura meel
  • 3 eetlepels koolzuurhoudend water
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Klein stukje verse gember
  • Halve limoen
  • 1 theelepel sambal
  • Aantal druppels sesamolie
  • Zonnebloemolie om mee te frituren

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Koksmes
  • 2 kommen
  • 2 gardes
  • Rasp
  • Frituurpan of braadpan met dikke bodem
  • Houten prikker / spies
  • Schuimspaan

Aubergine tempura Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aubergine-tempura


Voorbereiding -- 10 minuten

Rasp een stukje gember fijn in een kommetje. Meng er sojasaus, een aantal druppels sesamolie en sap van een halve limoen doorheen. Voeg sambal naar smaak toe. Snijd de aubergine in dunne plakken.

Maak een glad tempurabeslag, vermeng hiervoor tempura meel en koolzuurhoudend water. Meer is er niet voor nodig. Het beslag moet iets wat dik zijn, om er zeker van te zijn dat de aubergineplakken goed bedekt worden.

Je kunt optioneel wat gedroogde kruiden en (geraspte) Parmezaanse kaas toevoegen.

Waarom je koolzuurhoudend water moet toevoegen, en geen kraanwater.

Het koolzuurhoudend water zorgt voor kleine bubbels in het beslag, deze gaatjes worden groter zodra het beslag in contact komt met hete olie. Dit zorgt uiteindelijk voor een krokante(re) korst. 

Aubergineplakken in tempurabeslag
Aubergineplakken in tempurabeslag

De aubergine tempura frituren -- 10 minuten

Verhit zonnebloemolie tot 180 graden Celsius in een frituurpan of braadpan met dikke bodem. Gebruik een houten spies om de aubergineplakken door het tempurabeslag te halen, daarna in de frituurpan.

Frituur totdat de aubergines goudbruin geworden zijn aan beide kanten. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-03-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Aubergine tempura

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.