Apple crumble

(17)

Een heerlijke apple crumble met nootjes is warm of lauwwarm het allerlekkerste. Serveer dit appel kruimel toetje met een bolletje vanille ijs.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake Calorieën 153 calorieën p.p.
Apple crumble

Ingrediënten


  • 800 gram appels bijv. Jonagold of Elstar
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rietsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • snufje zout
  • 100 gram roomboter
  • handvol hazelnoten

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • taartvorm
  • grote kom

Apple crumble Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake Calorieën 153 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/apple-crumble


Voorbereiding – 15 minuten

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Zorg ervoor dat de appelstukjes niet te grof zijn, anders zullen ze niet snel genoeg gaar zijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter. Verdeel de appels over de ingevette taartvorm.

Apple crumble
Apple crumble

Apple crumble afmaken – 30 minuten

Hak de hazelnoten grof en snijd de boter in blokjes. Meng de boter en hazelnoten met de bloem, rietsuiker, amandelmeel, een snufje zout en halve theelepel kaneel in een grote kom.

Gebruik je vingers om alles goed te mengen, het deeg zal kruimelig worden. Verdeel deze kruimels over het fruit en bak deze mooi goudbruin in ongeveer 20 minuten. Deze crumble is zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-03-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 07-10-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

Apple crumble: Veel gestelde vragen

Kan ik de apple crumble zonder noten maken?

Ja, je kunt de hazelnoten weglaten en het amandelmeel vervangen door gewone bloem. Gebruik dan 220 gram bloem i.p.v. 120 gram bloem + 100 gram amandelmeel.

Kan ik ook ander soort ijs serveren bij apple crumble?

Behalve vanille ijs is kaneel ijs ook erg lekker bij een appel crumble.

2 reacties op Apple crumble

Ans plaatste op 12-03-2022 om 13:23:13

Da Ohmydish, ik heb het recept van de apple crumble bekeken, maar kan het zijn dat ik bij de ingrediënten de vijgen niet kan vinden? Deze staan wel vermeld bij de bereiding. Met vriendelijke groet, Ans van Aalst

Ohmydish plaatste op 12-03-2022 om 13:39:43
Hallo Ans, bedankt voor je bericht! Ik heb het even voor je bekeken en ik heb ik heb inderdaad per ongeluk vijgen in de bereiding getypt. Ik heb ook een appel én vijgen crumble recept van een tijd geleden, maar voor dit recept horen deze er helemaal niet in. Ik heb de vijgen weggehaald uit de bereiding, bedankt voor je oplettendheid. Groetjes en een fijn weekend, liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.