Zet een heerlijke Afrikaanse bobotie op tafel zonder pakjes of zakjes. Je kunt deze ovenschotel ook een dag van te voren maken. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-09-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/afrikaanse-bobotie
Maak de sperziebonen schoon door beide uiteindes eraf te halen en zet opzij. Kook de rijst gaar, dit kun je in een pan met water of in de rijstkoker doen.
Pel het teentje knoflook en snijd deze fijn. Meng 4 eieren samen met 100 ml volle melk met behulp van een garde. Snijd de banaan in plakjes en zet opzij.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Breng water aan de kook in een klein pannetje en kook hierin de sperziebonen bijna beetgaar, zorg dat ze niet te zacht zijn.
Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit de fijngesneden knoflook kort en bak daarna het gehakt rul.
Voeg de kerrie, koriander, gember en kaneelpoeder toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg dan de sperziebonen en in plakjes gesneden bananen toe en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout. Voeg de inhoud van de pan toe aan de ovenschaal. Giet de inhoud van de kom met de eieren en melk over de ovenschaal heen.
Bak de Afrikaanse bobotie in 30+ minuten gaar in de oven. Meng de rozijnen door de rijst heen en serveer deze samen met de Afrikaanse bobotie. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 09-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-09-2023
Waar komt bobotie vandaan?
Bobotie komt uit Zuid Afrika. De versie met sperziebonen is tegenwoordig bekend in Nederland van de Wereldgerechten van Knorr.
Moeten de bananen rijp zijn?
De bananen voor in bobotie zijn het lekkerste als deze rijp zijn, ze hoeven niet perse overrijp te zijn.
Kan ik diepvries sperziebonen gebruiken voor bobotie?
Je kunt eventueel diepvries sperziebonen gebruiken, maar gebruik het liefste verse sperziebonen omdat deze minder zacht zullen worden.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.