Heerlijke aardbeienwijn punch die je zonder gedoe kunt maken binnen 10 minuten. Het lekkerst in de zomer, en gekoeld. Recept voor 2 glazen punch.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeienwijn-punch
Was de verse aardbeien en verwijder de kroontjes. Was ook de verse munt blaadjes indien nodig. Snijd 10 aardbeien in zo dun mogelijke plakjes en creëer dan de citroen zestes.
Voeg een dun laagje water toe aan 1 van de kleine bordjes. Vul het andere kleine bord een deel met standaard (geraffineerde) suiker.
Controleer of de (cocktail) glazen schoon zijn. Dip dan de randen van een glas eerst in het bord met het dunne laagje water, daarna dip je de randen in de suiker.
Probeer hierbij niet de binnenkant van het glas met suiker te bedekken, aangezien de punch daar contact mee gaat maken, met als effect dat er geen mooi suikerrandje meer op het glas zit.
Herhaal deze stap voor het andere glas. Giet de aardbeienwijn in het glas, voeg dan 4 of 5 plakjes aardbei toe en een aantal (kleine) muntblaadjes.
Pers een klein beetje citroensap in het glas en voeg dan de citroen zestes toe. Herhaal deze stap voor het andere glas.
Aardbeienwijn punch is het lekkerst wanneer deze gekoeld is, je kunt er eventueel een ijsblokje in doen om het drankje snel koud te krijgen.
Of maak de punch op voorhand en zet het in de koelkast voor tenminste 10 tot 15 minuten. Geniet ervan!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 14-11-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.