Aardbeien Romanoff

(20)

Deze coupe met gemarineerde aardbeien is super makkelijk te maken. Een aardbeien Romanoff heeft weinig ingrediënten en is zo klaar.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Aardbeien Romanoff

Ingrediënten


  • 750 gram aardbeien
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 400 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • middelgrote kom
  • elektrische mixer met kom
  • 4 glazen

Aardbeien Romanoff Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-romanoff


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd deze door de helft. Als de aardbeien groot zijn, kun je deze het beste in kwarten snijden.

Meng de aardbeien met 2 eetlepels sinaasappellikeur en 4 eetlepels sinaasappelsap. Laat dit ongeveer een half uur marineren.

Aardbeien Romanoff
Aardbeien Romanoff

Aardbeien Romanoff afmaken – 10 minuten

Klop de slagroom samen met 2 eetlepels poedersuiker. Verdeel de gemarineerde aardbeien over 4 glazen en maak laagjes met de slagroom. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

Aardbeien Romanoff: Veel gestelde vragen

Waar komt een aardbeien Romanoff vandaan?

Sommigen zeggen dat de oorsprong bij Auguste Escoffier, een bekende Franse kok, ligt. Anderen zeggen dat het niet van Escoffier komt, maar wel een Frans dessert is. Het is niet helemaal duidelijk waar dit makkelijke dessert ontstaan is. 

Welke likeur zit er in Romanoff?

Veel recepten gebruiken hiervoor Vodka, maar het originele recept gebruikt een Franse likeur. Namelijk Cointreau, een sinaasappellikeur.

0 reacties op Aardbeien Romanoff

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.