Rabarbercompote

(12)

Rabarber is een heerlijk friszure en toch ook zoete groente. Maak er een heerlijke rabarbercompote met vanille mee voor door de yoghurt of bij een dessert.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Rabarbercompote

Ingrediënten


  • 500 gram rijpe rabarber stengels
  • 100 gram suiker (afhankelijk hoe zuur de rabarber is)
  • half vanillestokje
  • 40 ml water

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • houten lepel

Rabarbercompote Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarbercompote


Rabarbercompote maken – 15 minuten

Was de rabarber en snijd de uiteinden weg. Snijd de rabarber in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Voeg de rabarber samen met de suiker en het water toe aan de pan.

Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met het stokje toe aan de rabarber en laat enkele minuten koken op middelhoog vuur. 

Rabarbercompote
Rabarbercompote

Je zult merken dat na enkele minuten de rabarber uit elkaar begint te vallen. Laat het dan nog enkele minuten koken tot het meeste vocht is verdampt. Het toevoegen van het water aan het begin is enkel om te voorkomen dat de rabarber zal aanbranden.

Roer de compote met een houten lepel door, breng op smaak met eventueel meer suiker als de rabarber erg zuur bleek te zijn. Verwijder het vanille stokje en serveer bijvoorbeeld door de yoghurt of als onderdeel van een dessert. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-03-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

4 reacties op Rabarbercompote

Annette Verschragen plaatste op 27-03-2017 om 20:14:59

De rabarbercompote is inderdaad een heel recept, dank daarvoor. Een tip van mijn kant is om er iets minder suiker, maar wat heerlijke zoete aardbeien door te doen, is echt een aanrader. Misschien ook een keer proberen? Groeten Annette

Ohmydish plaatste op 27-03-2017 om 22:08:23
Dankje! Een rabarber-aardbeiencompote is inderdaad ook altijd erg lekker! Maar dit is bewust een compote met enkel puur rabarber, omdat het seizoen voor lekkere aardbeien nog moet beginnen :)
Miranda plaatste op 04-07-2021 om 13:26:59
Rabarber geeft altijd een wat stroef gevoel aan je tanden, is daar behalve krijt nog een andere oplossing voor? En wat voor krijt moet je hier voor gebruiken?
Ohmydish plaatste op 06-07-2021 om 21:38:23
Hoi Miranda, sorry voor de late reactie! Ik heb hier zelf nooit last van, maar men zegt dat je dan een glas melk erna kunt drinken. Dit komt omdat er in melk ook kalk zit, beter dus dan het gebruiken van krijt. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.