Quiche met witlof en blauwe kaas

(12)

Deze quiche met witlof en blauwe kaas bevat ontzettend veel smaken voor dé perfecte hartige taart. Kan gemaakt worden met of zonder spekjes.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-04-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Quiche met witlof en blauwe kaas

Ingrediënten


  • 1 groot plak bladerdeeg
  • 4 witlof stronken
  • klontje boter
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 gram spekjes
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 300 ml room
  • 100 gram blauwe kaas (wij gebruikten roquefort, maar gorgonzola kan bijv. ook)
  • handjevol geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • kleine bakpan
  • oven
  • taartvorm
  • middelgrote kom
  • garde

Quiche met witlof en blauwe kaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-witlof-en-blauwe-kaas


Voorbereiding -- 20 minuten

Snijd de witlof door de helft en verwijder de harde kern. Verwarm een beetje boter in een grote bakpan en bak hierin de witlof enkele minuten. Verdeel de suiker over de gebakken witlof en bak dit nog kort mee tot de suiker gaat karameliseren. 

Schenk dan het sinaasappelsap erbij en laat dit ongeveer 5 - 10 minuten indikken tot de witlof een beetje zachter is. Pel ondertussen de ui en snijd deze fijn. Bak de spekjes samen met de fijngesneden ui mooi krokant in enkele minuten in een kleine bakpan. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de taartvorm in met boter. Klop de eieren los samen met 300 ml room en breng op smaak met peper en zout. Voeg niet teveel zout toe omdat de kaas ook al zout is. 

Quiche met witlof en blauwe kaas
Quiche met witlof en blauwe kaas

Quiche met witlof en blauwe kaas afmaken -- 35 minuten

Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en prik een paar gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de spekjes en ui over de bodem en leg hier de witlof op. 

Verdeel de blauwe kaas in kleine stukjes tussen de witlof en schenk hier het ei-room mengsel over. 

Maak af met een beetje geraspte kaas en bak de quiche gaar in ongeveer 30 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-06-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-04-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Quiche met witlof en blauwe kaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.