Een quiche met prei en geitenkaas kan gemaakt worden met een zelfgemaakte taartbodem of kant-en-klaar bladerdeeg. Boordevol kaas en voor de liefhebbers een plakje spek, maar deze quiche kan ook makkelijk vegetarisch blijven.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-09-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quiche-met-prei-en-geitenkaas
Start met de taartbodem. Meng bloem, zout en suiker. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze beetje bij beetje toe terwijl je mengt.
Het deeg zal er kruimelig uitzien, voeg dan het ijswater ook beetje bij beetje toe. Tot het een deegbal wordt, pak deze dan in met huishoudfolie en plaats in de koelkast voor ongeveer een uur.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de taartvorm in met boter en bestuif je aanrecht en deegroller met bloem. Rol het deeg uit en bekleed er dan de vorm mee.
Verwijder het overtollige deeg en leg een vel bakpapier bovenop de taartbodem.
Bedek deze vervolgens met blindbakbonen en bak de bodem dan gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, of totdat deze mooi goudbruin is geworden.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren, het groene gedeelte en het uiteinde van de prei. Snijd de prei in stukken van ongeveer 1 cm, plaats de stukken prei in een vergiet en was deze dan.
Laat deze in het vergiet uitlekken. Meng de eieren met room en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de geitenkaas in plakken en verkruimel de andere helft.
Verwijder de blindbakbonen en het bakpapier. Plaats de prei op de taartbodem en verkruimel de geitenkaas tussen de prei rolletjes. Schenk het roommengsel op de taartbodem.
Plaats de geitenkaas plakken bovenop de prei en eventueel ook plakjes spek. Maak de quiche af met een beetje geraspte kaas en bak deze dan mooi goudbruin in ongeveer 30 minuten.
De exacte baktijd is afhankelijk van je oven. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-09-2022
Hoe lang kan ik de quiche met prei en geitenkaas bewaren?
Afgedekt in de koelkast kun je deze quiche tot 2 dagen lang bewaren. Dek af met aluminiumfolie en verwarm op 150 graden Celsius in de oven.
Kan ik andere soort kaas gebruiken?
Deze quiche is ook heel erg lekker met bijvoorbeeld blauwschimmelkaas of reblochon.
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.