Iedereen kent wel de quattro formaggi pizza, oftewel een vegetarische pizza met 4 soorten kaas. Want wat is er nou beter dan kaas? Juist, nóg meer kaas!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-11-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/quattro-formaggi-pizza
Als je zelf je pizza deeg gaat maken, begin hier dan mee omdat het deeg nog moet rijzen. Verdubbel het recept voor 2 pizzabodems, de ingrediënten zijn namelijk genoeg voor 2 pizza's.
Maak ondertussen alvast de tomatensaus. Meng hiervoor de passata met gedroogde tijm en oregano en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
Rol de pizza's dun uit. Verdeel de tomatensaus in een dunne laag over de beide bodems, laat de randjes vrij. Snijd de mozzarella en tomino classico in dunne plakjes.
Verkruimel de gorgonzola over de pizza's en maak af met de geraspte kaas. Bak de pizza's in de hete oven ongeveer 10 minuten, of tot deze mooi goudbruin is, afhankelijk van je oven.
Snijd de quattro formaggi pizza in 6 of 8 gelijke stukken en serveer direct. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-03-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-11-2022
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.