Poutine met stoofvlees

(6)

In Canada eten ze Poutine als comfort food, net zoals wij de kapsalon kennen. Friet met kaas en veel saus, en in deze verse een poutine met stoofvlees. Yum!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Poutine met stoofvlees

Ingrediënten


  • 500 gram runder stoofvlees
  • 1 grote fles bruin bier (halve liter)
  • 4 eetlepels appelstroop
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • flinke klont boter
  • 800 gram kruimige aardappels om zelf friet te snijden of gebruik friet naar keuze
  • ongeveer 100 gram (geraspte) mozzarella

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan met deksel
  • vleestang
  • lepel
  • frituurpan en/of airfryer/oven

Poutine met stoofvlees Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 3 uur 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/poutine-met-stoofvlees


Voorbereiding – 2 uur + 30 minuten

Snijd het stoofvlees in stukken, verwijder eventueel overtollig vet en spieren. Bestrooi het vlees ruim met peper en zout zorg dat de stukjes vlees rondom met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Verhit een flinke klont boter in een braadpan en bak het vlees mooi bruin aan alle kanten. Als de pan te klein is kun je het vlees beter in delen bakken.

Schenk er dan een grote fles bruin bier bij en breng aan de kook. Roer er 4 eetlepels appelstroop doorheen en voeg ook de kruidnagels samen met het laurierblad toe.

Laat het vlees dan minimaal 2 uur zachtjes sudderen, de exacte tijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt en de grootte van de stukjes. 

Poutine met stoofvlees
Poutine met stoofvlees

Poutine met stoofvlees afmaken – 30 minuten

De friet kun je op verschillende manieren maken. Je kunt diepvries of verse friet gebruiken, of snijd deze zelf van kruimige aardappels. Als je deze zelf gaat snijden kun je ervoor kiezen om ze met of zonder schil te maken.

Je kunt de friet in olie frituren of bak ze bijvoorbeeld in een airfryer of oven. Vers gesneden friet kun je het beste op lagere temperatuur voorbakken (150 graden Celsius) en daarna mooi krokant afbakken op 190 graden Celsius.

Dit geldt voor olie en de airfryer. Verwijder de kruidnagels en laurierblad uit het stoofvlees en breng eventueel op smaak met peper, zout of meer stroop. Gebruik 2 vorken om het vlees eventueel nog fijner te maken.

Plaats de friet in een grote schaal of kleinere schalen en verdeel hier het stoofvlees over met flink veel saus. Verdeel hier wat mozzarella over en laat dit smelten in de oven of airfryer.

Serveer direct met bijvoorbeeld een salade, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 3 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Poutine met stoofvlees

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.