Potato skins met cheddar van de barbecue

(7)

Super makkelijk potato skins met cheddar van de barbecue zijn een heerlijk bijgerecht. Recept voor 5 personen, klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Bijgerechten
Potato skins met cheddar van de barbecue

Ingrediënten


  • 10 aardappels
  • Mild stuk cheddar kaas (geen plakjes)
  • Spekjes
  • Optioneel: verse bieslook ter garnering

Kookgerei nodig


  • Barbecue
  • Aluminiumfolie
  • Koksmes + snijplank
  • Klein bakpannetje
  • 2 kommen
  • Kaasrasp

Potato skins met cheddar van de barbecue Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 5 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/potato-skins-met-cheddar-van-de-barbecue


Voorbereiding -- 5 minuten

Deze "potato skins" worden gebakken op de barbecue, maak deze alvast aan en zorg ervoor dat de kolen witheet zijn voordat je gaat beginnen met dit recept.

Bak de spekjes in een klein bakpannetje. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen, het vet dat uit de spekjes komt is ruim voldoende.

Bak totdat de spekjes naar voorkeur zijn gebakken, wij vinden het heerlijk om de spekjes krokant te bakken. Doe de spekjes na het bakken in een kom en zet deze aan de kant.

Rasp een hoop milde cheddar kaas in de andere kom en zet deze ook aan de kant. Snijd elke aardappel doormidden en verpak deze in aluminiumfolie.

Dat is alles wat je hoeft te doen ter voorbereiding! 

Potato skins met cheddar van de barbecue
Potato skins met cheddar van de barbecue

Bakken van de potato skins met cheddar op de barbecue -- 15 minuten

Let op: afhankelijk van het type aardappel kan de kooktijd variëren. Plaats de ingepakte aardappels op de rand van het rek van je barbecue.

Je kunt ze ook in het midden plaatsen, maar dan zul je ze wat vaker moeten controleren. Je kunt controleren of de potato skins gaar zijn door er met een vork in te prikken.

De aardappels zijn gaar als de vork er makkelijk in gaat. Haal de barbecue potato skins uit de verpakking wanneer deze gaar zijn. Voeg dan direct een klein handje met geraspte milde cheddar kaas, en wat spekjes.

Snijd wat verse bieslook fijn en garneer hiermee de potato skins. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-04-2016, dit recept is voor 5 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Potato skins met cheddar van de barbecue

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.