Portobello gevuld met jalapeño en ei

(5)

Portobello gevuld met jalapeño en ei is een snelle, heerlijke vegetarisch gerecht. Serveer met een gemengde salade en een simpele pasta.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Portobello gevuld met jalapeño en ei

Ingrediënten


  • 2 grote portobello champignons
  • 2 knoflookteentjes
  • halve rode ui
  • 1 jalapeño peper
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • scheutje room
  • een aantal cherry tomaten
  • klein handje jonge geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Kleine bakpan
  • Klein kommetje
  • Vork
  • Lepel
  • Oven en bakplaat

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/portobello-gevuld-met-jalapeno-en-ei


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden celsius. Pel en snijd de rode ui en knoflook in fijne stukjes. Haal de zaadlijsten uit de jalapeño peper en snijd de peper zo fijn mogelijk. 

Verhit een scheutje olijfolie in een kleine bakpan en fruit daarin de gesneden jalapeño peper, knoflook en ui een minuut of 2 aan. Plaats dit daarna in een klein kommetje en meng daarin de eieren en een scheutje room.

Breng op smaak met peper en zout. Snijd de cherry tomaten in partjes. Gebruik een lepel om de binnenkant van de portobello champignons te verwijderen. Haal ook het bruine deel weg. 

Portobello gevuld met jalapeño en ei
Portobello gevuld met jalapeño en ei

Afmaken van de portobello gevuld met jalapeño en ei -- 15 minuten

Plaats de portobello champignons op de bakplaat en vul deze ongeveer twee derde met het ei mengsel. Druk wat cherry tomaat partjes in het ei en voeg geraspte kaas toe aan de bovenzijde van de champignon.

Plaats deze voorzichtig in de oven en bak 10 minuten lang, of totdat goudbruin. Serveer deze gevulde portobello met een gemengde salade en simpele pasta. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-04-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Portobello gevuld met jalapeño en ei

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.