Pompoenwafels

(27)

Deze pompoenwafels zijn heerlijk voor een herfstig ontbijt. Pompoen en kaneel zijn de ultieme herfst combinatie. Lekker met een toefje slagroom erop!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Pompoenwafels

Ingrediënten


  • 250 gram pompoen
  • 6 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 100 ml volle melk
  • 4 eetlepels gesmolten boter

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • 2 lepels
  • middelgrote pan
  • fijne zeef
  • optioneel: blender
  • elektrische mixer
  • kleine sauspan
  • wafelijzer
  • vork
  • afkoelrooster

Pompoenwafels Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoenwafels


Voorbereiding – 30 minuten

Begin met het maken van een pompoen puree. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in stukken. Kook deze in water tot deze volledig zacht zijn, de exacte tijd hangt af van de grootte van de pompoenstukken. 

Giet deze dan af en pureer deze, dit kun je doen met een staafmixer of druk deze door een fijne zeef en laat de puree dan een beetje afkoelen. 

Smelt ondertussen boter, dit kun je in een kleine sauspan of magnetron doen. Meng de puree dan samen met basterdsuiker, eieren en melk tot een glad mengsel. Je kunt dit het makkelijkste met een elektrische mixer doen voor het gladste resultaat. 

Voeg dan geleidelijk bloem toe samen met kaneel, bakpoeder en zout. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag. 

Pompoenwafels
Pompoenwafels

Pompoenwafels afmaken – 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en gebruik een kwast of keukenpapier om het wafelijzer in te vetten met een beetje boter. Verdeel een hoopje van het beslag in het midden van het ijzer en sluit dan het wafelijzer. 

Bak de wafels enkele minuten, de exacte tijd is afhankelijk van het type wafelijzer dat je gebruikt. Gebruik een vork om de wafels naar een rooster te verplaatsen, herhaal tot het beslag op is. 

Je kunt deze wafels nu warm, lauwwarm of koud eten. Ook lekker met een beetje slagroom. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-11-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
27 stemmen

0 reacties op Pompoenwafels

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.