Pompoensoep

(19)

Heerlijk recept voor een goedkope en vullende pompoensoep. Lekker voor in de wintermaanden! Recept voor 6 personen, klaar in een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-11-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Pompoensoep

Ingrediënten


  • 1 flespompoen
  • 1 wortel
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vastkokende aardappel
  • 1 liter kippenbouillon
  • Snufje chilipoeder
  • Snufje kurkuma
  • Snufje gemberpoeder
  • Geroosterde pijnboompitjes
  • Olijfolie

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Dunschiller
  • Staafmixer of blender

Pompoensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensoep


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de 2 rode uien in fijne blokjes. Schil de wortel en aardappel en snijd deze dan in grove stukken.

Snijd het teentje knoflook zo fijn mogelijk, of gebruik een knoflookpers. Maak de flespompoen schoon en snijd deze in grove stukken.

Pompoensoep
Zelf pompoensoep maken

De pompoensoep afmaken – 20 minuten

Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan, fruit dan de stukjes ui en knoflook een aantal minuten aan.

Voeg dan de stukken wortel, aardappel en pompoen toe. Voeg naar smaak kurkuma, gember en chilipoeder toe. Bak een aantal minuten mee en giet dan een liter kippenbouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en gaar de groentes 15 minuten lang.

Pureer de pompoensoep glad met behulp van een staafmixer of een blender. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak meer chili toe.

Serveer de pompoensoep met geroosterde pijnboompitten en room, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-11-2014, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

Pompoensoep: Veel gestelde vragen

Welke pompoenen zijn geschikt voor soep?

Je kunt elke soort pompoen gebruiken voor soep, maar kleinere pompoenen zijn makkelijker te snijden en bereiden.

De populairste soorten voor pompoensoep zijn de hokkaido en flespompoen (butternut).

Welke pompoen hoef je niet te schillen?

Kleinere pompoensoorten hoef je vaak niet te schillen, omdat de schil vrij zacht is. Dit is het geval bij o.a. hokkaido en flespompoen, waardoor deze het vaakste gebruikt worden voor pompoensoep.

0 reacties op Pompoensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.