Pompoensoep met chorizo

(28)

Een ontzettend lekkere kruidige pompoensoep met chorizo boordevol smaak. Een beetje pittig en gemaakt zonder room.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Pompoensoep met chorizo

Ingrediënten


  • 1 kilo pompoen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 kaneelstok
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 rode peper
  • 1/2e chorizo

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • vijzel of onderkant van een pan
  • grote pan
  • houten lepel
  • staafmixer of blender
  • kleine bakpan

Pompoensoep met chorizo Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoensoep-met-chorizo


Voorbereiding – 20 minuten

Verwijder de pompoenpitten met een lepel en schil de pompoen. Als je een flespompoen gebruikt hoef je deze niet perse te schillen. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze grof. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je een halve in plaats van een hele rode peper gebruiken. 

Als je peperkorrels gebruikt, dien je deze eerst fijn te kneuzen met een vijzel of bijvoorbeeld de onderkant van een pan. 

Pompoensoep met chorizo
Pompoensoep met chorizo

Pompoensoep met chorizo afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Bak dan ook de stukken pompoen en rode peper enkele minuten mee.

Voeg de kaneelstok, kurkuma, gerookte paprikapoeder en zwarte peper toe en bak nog kort. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes koken. 

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de chorizo in halve plakjes. Bak de chorizo krokant in een kleine bakpan, het is niet nodig om olie toe te voegen. 

Zodra de pompoen zacht geworden is, verwijder je de kaneelstok en pureer dan de soep. Dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep dan op smaak met peper en zout.

Serveer met de gebakken chorizo, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-10-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-09-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

Pompoensoep met chorizo: Veel gestelde vragen

Welke chorizo kun je bakken?

Je kunt elke soort chorizo bakken, je kunt kiezen voor een milde of pittige variant afhankelijk van je voorkeur.

Welke pompoenen zijn geschikt voor soep?

Je kunt elke soort pompoen gebruiken voor soep, maar kleinere pompoenen zijn makkelijker te snijden en bereiden.

De populairste soorten voor pompoensoep zijn de hokkaido en flespompoen (butternut).

Welke pompoen hoef je niet te schillen?

Kleinere pompoensoorten hoef je vaak niet te schillen, omdat de schil vrij zacht is. Dit is het geval bij o.a. hokkaido en flespompoen, waardoor deze het vaakste gebruikt worden voor pompoensoep.

0 reacties op Pompoensoep met chorizo

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.