Pompoen-kastanjesoep

(13)

Deze pompoen-kastanjesoep is een heerlijke herfstsoep, met een extra zachte smaak door de toevoeging van de kastanjes. Klaar binnen 40 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten
Pompoen-kastanjesoep

Ingrediënten


  • 1 kleine pompoen
  • 1 grote ui
  • 2 grote knoflooktenen
  • 500 gram kastanjes (je kunt deze zelf poffen of kant-en-klaar kopen)
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: scheutje room en gehakte peterselie om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • lepel
  • middelgrote pan met deksel
  • staafmixer of blender

Pompoen-kastanjesoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-kastanjesoep


Voorbereiding – 10 minuten

Zorg er als eerste voor dat de kastanjes klaar zijn om te gebruiken, hiervoor kun je ze zelf in de oven poffen en dan pellen of ze al gepeld kopen.

Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd deze grof. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze ook grof. 

Pompoen-kastanjesoep
Pompoen-kastanjesoep

Pompoen-kastanjesoep afmaken – 30 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze ook nog enkele minuten.

Schenk de kippenbouillon erbij, plaats de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de soep kookt.

Voeg na ongeveer 10 minuten de kastanjes toe, maar houdt een handjevol apart voor de garnering. Kook de soep nog ongeveer een kwartier, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de pompoen stukken.

Pureer de soep, dit kun je met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met gehakte kastanjes, peterselie en een klein beetje room.

Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-11-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Pompoen-kastanjesoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.