Pompoen chili

(30)

Deze pompoen chili zit boordevol kruiden, gehakt en nog meer groenten. Je kunt deze zo pittig maken als je zelf wilt. Wij serveerden deze met rijst.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pompoen chili

Ingrediënten


  • ongeveer 1 kg pompoen
  • 500 gram gehakt (half-om-half of rund)
  • 2 tomaten
  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 1 grote ui
  • 2 knoflookteentjes
  • ongeveer 400 gram zwarte bonen
  • 1 eetlepel paprika poeder
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel cacao poeder
  • 1 theelepel chili poeder (afhankelijk hoe pittig je de chili wilt)
  • 2 kaneelstokken
  • klein beetje water of runderbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel rijst om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • braadpan of andere pan met dikke bodem en deksel
  • houten lepel

Pompoen chili Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pompoen-chili


Bij het gebruik van gedroogde zwarte bonen dien je deze minimaal 12 uur vooraf te wellen in koud water.

Voorbereiding – 20 minuten

Als je gedroogde zwarte bonen gebruikt dien je deze eerst minimaal 12 uur vooraf te wellen. Kook ze hierna in ruim kokend water, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort die je gebruikt maar kan gerust een uur duren. Giet ze hierna af en zet opzij.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in niet al te grote stukken. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Was de tomaat, verwijder de kroontjes en snijd deze in grove stukken. 

Pompoen chili
Pompoen chili

Pompoen chili afmaken – 40 minuten

Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten mee. Bak de blokjes paprika en pompoen nog enkele minuten mee.

Voeg paprikapoeder, cacao poeder, komijn, chili, oregano en kaneelstokken toe en bak deze nog kort. Voeg de tomaten samen met de bonen en een dun laagje runderbouillon of water toe aan de pan.

Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen. Kook ondertussen eventueel de rijst als je deze erbij wilt serveren. Breng de chili op smaak met peper, zout en eventueel meer kruiden. Verwijder de kaneelstokken, serveer met rijst en garneer eventueel met peterselie. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-09-2023


Waardeer dit recept!
30 stemmen

0 reacties op Pompoen chili

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.