Polenta met roergebakken snijbiet

(1)

Super snelle en smaakvolle vegetarische maaltijd. Polenta met roergebakken snijbiet, rode biet en walnoten. Hiermee zul je het vlees niet eens missen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Polenta met roergebakken snijbiet

Ingrediënten


  • 100 gram polenta
  • 1/2 liter groentebouillon (kippenbouillon kan ook voor een niet-vegetarische versie)
  • 100 gram geraspte Gruyere kaas
  • 1 sinaasappel (sap + rasp)
  • optioneel: enkele kleine blokjes roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 100 gram snijbiet (of gebruik verse spinazie)
  • 2 knoflooktenen
  • 3 middelgrote rode bieten*
  • handvol walnoten
  • balsamico azijn
  • optioneel: koriander blaadjes

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • sla centrifuge
  • middelgrote pan
  • garde
  • grote bakpan

Polenta met roergebakken snijbiet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/polenta-met-roergebakken-snijbiet


Voorbereiding -- 10 minuten

*Je kunt voorgekookte bieten gebruiken of rooster ze zelf in de oven. Pak ze in met aluminiumfolie en rooster ze 45 min - 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn geworden. 

Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk en zet opzij. Was de snijbiet en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. 

Hak de walnoten grof en rasp de schil van de sinaasappel. Snijd de rode bieten in kwarten en zet opzij. 

Verwarm de bouillon in een middelgrote pan. Zodra de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg de polenta toe. Je zult merken dat de polenta erg snel dikker zal worden, blijf roeren met een garde. Voeg de geraspte kaas en sap van 1 sinaasappel toe en breng op smaak met peper en zout. Als je wilt, kun je een paar blokjes roomboter toevoegen. 

Polenta met roergebakken snijbiet
Polenta met roergebakken snijbiet

Polenta met roergebakken snijbiet afmaken -- 5 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de gesneden knoflook toe. Na ongeveer een minuut, kun je de snijbiet in delen toevoegen. Je zult merken dat de snijbiet snel klaar is, breng het dan op smaak met sinaasappelrasp, peper en zout. 

Verdeel de hete polenta over borden en plaats de roergebakken snijbiet bovenop. Verdeel dan de rode bieten, gehakte walnoten en als je wilt kun je koriander toevoegen en een klein beetje balsamico azijn. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-08-2023


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Polenta met roergebakken snijbiet

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.