Ingrediënten
- 100 gram polenta
- 1/2 liter groentebouillon (kippenbouillon kan ook voor een niet-vegetarische versie)
- 100 gram geraspte Gruyere kaas
- 1 sinaasappel (sap + rasp)
- optioneel: enkele kleine blokjes roomboter
- peper en zout naar smaak
- ongeveer 100 gram snijbiet (of gebruik verse spinazie)
- 2 knoflooktenen
- 3 middelgrote rode bieten*
- handvol walnoten
- balsamico azijn
- optioneel: koriander blaadjes
*Je kunt voorgekookte bieten gebruiken of rooster ze zelf in de oven. Pak ze in met aluminiumfolie en rooster ze 45 min – 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn geworden.

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- sla centrifuge
- middelgrote pan
- garde
- grote bakpan
Voorbereiding — 10 minuten
Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk en zet opzij. Was de snijbiet en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. Hak de walnoten grof, rasp de schil van de sinaasappel, snijd de rode bieten in kwarten en zet opzij.
Verwarm de bouillon in een middelgrote pan. Zodra de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg de polenta toe. Je zult merken dat de polenta erg snel dikker zal worden, blijf roeren met een garde. Voeg de geraspte kaas en sap van 1 sinaasappel toe en breng op smaak met peper en zout. Als je wilt, kun je een paar blokjes roomboter toevoegen.

Polenta met roergebakken snijbiet afmaken — 5 minuten
Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de gesneden knoflook toe. Na ongeveer een minuut, kun je de snijbiet in delen toevoegen. Je zult merken dat de snijbiet snel klaar is, breng het dan op smaak met sinaasappelrasp, peper en zout.
Verdeel de hete polenta over borden en plaats de roergebakken snijbiet bovenop. Verdeel dan de rode bieten, gehakte walnoten en als je wilt kun je koriander toevoegen en een klein beetje balsamico azijn. Smakelijk!
Geef een reactie