Plaattaart met aubergine en basilicum

(7)

Een plaattaart met aubergine en basilicum is makkelijk om te maken. Maak je koelkast leeg door bladerdeeg te beleggen met verschillende groentes, zo lekker!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Plaattaart met aubergine en basilicum

Ingrediënten


  • bladerdeeg, je kunt een rol gebruiken of plak 6 vierkantjes aan elkaar
  • 1/2 aubergine
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • klein handje verse oregano of gebruik 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 8 pitloze zwarte olijven
  • 6 cherry tomaatjes
  • 100 gram feta
  • handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse basilicum blaadjes

Kookgerei nodig


  • oven
  • ovenplaat met bakpapier
  • snijplank & koksmes
  • optioneel: mandoline
  • vork

Plaattaart met aubergine en basilicum Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/plaattaart-met-aubergine-en-basilicum


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de verse oregano fijn en meng deze voor een makkelijke saus met tomatenpuree.

Voeg zoveel water toe tot de saus de gewenste dikte heeft, dit zullen ongeveer 3 eetlepels zijn.

Breng de saus op smaak met peper en zout en zet aan de kant.

Snijd de aubergine in dunne plakjes, gebruik hiervoor een mandoline of snijd ze met een koksmes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de olijven in plakjes.

Maak een plak bladerdeeg door vierkantjes met water aan elkaar te plakken en maak een dunne rand rondom door het bladerdeeg naar binnen te vouwen.

Prik gaatjes in de bodem en besmeer deze vervolgens met de makkelijke tomatensaus. Laat de randjes vrij van saus. 

Plaattaart met aubergine en basilicum
Plaattaart met aubergine en basilicum

Plaattaart met aubergine en basilicum bakken – 20 minuten

Beleg met dunne plakjes aubergine en verdeel er dan de tomaatjes en olijven over.

Verkruimel de feta over de plaattaart en verdeel vervolgens de geraspte Parmezaans kaas.

Bak de plaattaart af in ongeveer 20 minuten tijd of tot deze mooi goudbruin geworden is.

Maak de plaattaart af met verse basilicumblaadjes en snijd in stukken. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Plaattaart met aubergine en basilicum

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.