Zet een heerlijke zelfgemaakte pizza tonno (tonijn pizza) op tafel vanavond. Met rode ui, mozzarella en een heerlijke passata. Recept voor 1 pizza.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-09-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-tonno
Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak voldoende deeg om 1 pizza bodem te maken.
Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een kant-en-klare pizzabodem. Deze zijn te koop in de meeste grote supermarkten.
Giet de blikjes tonijn met behulp van een kommetje af en voeg toe aan het kommetje. Snijd de rode ui in dunne ringen. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Bestuif het werkblad met bloem en wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg op de bakplaat met bakpapier.
Bedek de pizzabodem met de passata, gebruik hiervoor een eetlepel.
Verdeel de rode uiringen en tonijn over de pizzabodem. Voeg dan een heel zakje geraspte mozzarella (150 gram) toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Bak de pizza tonno af in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 - 20 minuten tijd, afhankelijk van de dikte van de pizzabodem.
Controleer of het midden van de pizza goed gebakken is, en haal deze dan uit de oven. Snijd in evenredige plakken.
Serveer de pizza eventueel met een lekkere knoflooksaus, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-09-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.