Pizza shoarma met knoflooksaus

(18)

Pizza shoarma met knoflooksaus is afgeleid van het pitabroodje met shoarma, de zelfgemaakte knoflooksaus maakt deze pizza helemaal af!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Een pizza shoarma is een simpele pizza bodem met tomatensaus, gekruid shoarma vlees, mozzarella en knoflooksaus. Een pizza die je makkelijk zelf kunt maken.

Je kunt deze pizza shoarma maken met kant-en-klaar pizzadeeg of pizzabodems of maak het deeg zelf. Pizzadeeg maken is niet moeilijk, het heeft wel even tijd nodig om te rijzen.

Tip: Maak knoflooksaus heel makkelijk zelf of gebruik knoflooksaus die je in de supermarkt kunt kopen.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pizza shoarma met knoflooksaus

Ingrediënten


  • 2 x pizzadeeg
  • ongeveer 500 gram gekruid shoarma vlees
  • 300 gram geraspte mozzarella
  • 500 gram passata
  • Gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Bloem
  • Knoflooksaus

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Kom
  • Deegroller
  • Eetlepel
  • Bakpan

Pizza shoarma met knoflooksaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-shoarma-met-knoflooksaus


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak voldoende deeg om 2 pizza bodems te maken. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem, te koop in de meeste supermarkten.

Bak de shoarma zonder olie of boter toe te voegen op middel-hoog vuur in een bakpan. Bak de shoarma niet helemaal gaar, deze zal samen met de pizza in de oven doorbakken worden.

Meng een handvol gedroogde oregano samen met de passata in een kom.

De pizza shoarma met knoflooksaus afmaken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Bestuif het werkblad met bloem en wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de bakplaat met bakpapier.

Bedek de pizza met de tomatensaus, gebruik hiervoor een eetlepel. Bedek de bodem met flink wat mozzarella, dan de helft van de voorgebakken shoarma.

Breng op smaak met peper en zout. Herhaal de voorafgaande stappen voor de andere pizza. Bak de pizza shoarma af in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 - 15 minuten tijd, afhankelijk van de dikte van de pizzabodem en kracht van de oven.

Haal de pizza shoarma dan uit de oven en snijd deze in evenredige punten. Serveer met een zelfgemaakte knoflooksaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Pizza shoarma met knoflooksaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.